Op vrijdag 31 mei is dit jaar de Nacht van Gebed. In heel het land komen christenen samen om te bidden voor onze broeders en zusters die vervolgd worden. Wereldwijd gaat het om vele miljoenen. Ze zijn blij met ons gebed, ervaren daar kracht van. Tegelijk is er ook bemoediging voor ons. De getuigenissen uit wereldwijd vervolgde kerken spreken van bijzondere volharding en hoop.

We willen bijeenkomen in De Rank. Er is telkens een ‘blok’ van een uur, dat op elk ‘heel uur’ begint. Er zijn drie ‘blokken’: om 20.00 uur dus het eerste blok, om 21.00 uur het tweede blok en om 22.00 uur een derde blok.

In elk blok staat een land centraal. Via een filmpje krijgen we informatie, vaak van vervolgde christenen zelf. Dat is heel indrukwekkend.
In één van de blokken hopen we een spreker van Open Doors te ontmoeten, die ons kan vertellen over de omstandigheden van vervolgde christenen.
We zingen elk uur ook een paar liederen, begeleid door verschillende muzikanten.
En dan is er het gebedsmoment, in groepjes van vier of vijf personen en in het bijzonder gericht op het land dat aan de orde is. Let wel: Niemand is verplicht om hardop te bidden. Er is ook stilte, we mogen geloven dat God ook de gebeden hoort die ‘stil’ worden uitgesproken.

Alle Bleiswijkse kerken worden voor deze Nacht van Gebed uitgenodigd. Voordat er een nieuw uur begint, is er telkens een pauze. Daarin kunnen nieuwe deelnemers aansluiten, of anderen vertrekken. Weet u daarin geheel vrij!
Koffie, thee etc, zijn de hele avond voorradig. We zien uit naar een waardevolle Nacht van Gebed, tot zegen van vervolgde christenen, maar ook van onszelf en onze kerken.

31 mei: Nacht van gebed

in de Dorpskerk in Bleiswijk