Wereldgebedsdag 2024: “Verdraag elkaar in liefde” (dienst in de Open Hof)

Liturgie

Ieder jaar gaat op de eerste vrijdag in maart het gebed opnieuw de wereld rond. Honderdduizenden mensen voelen zich, in de 173 landen die meedoen aan de viering van Wereldgebedsdag, door gebed verenigd en bemoedigd. Op deze bijzondere dag is de hele christelijke wereld solidair en maakt de viering van de orde van dienst heel duidelijk dat gebed en actie onafscheidelijk zouden moeten zijn. En krijgt het christelijk geloof een internationale, oecumenische dimensie.

Wereldgebedsdag wil iedereen inspireren om gaven en talenten in dienst van elkaar en de samenleving te stellen. Ons gebed en onze actie kunnen invloed hebben op mensen en hun omgeving. Ook helpt deze dag ons om over ‘eigen grenzen’ heen te zien en zowel maatschappelijk als spiritueel, solidair te zijn met kwetsbare en in nood verkerende mensen over de hele wereld.

Ook in Bleiswijk staan we hier als IKO bij stil. We houden een gebedsdienst om 19.00 uur in de Open Hof. De meditatie zal gehouden worden door Hans Wulffraat en het orgel wordt bespeeld door Sietse Wassenaar. U wordt van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie.

Van harte welkom! Met een hartelijke groet, mede namens de kerkenraad,
ds. Wim de Bruin

De diensten worden ook via de livestream of lukaskastje uitgezonden.